El president del Club Nàutic Sant Antoni, José Tur Torres, Pep Cires, ha negat avui a través d’un comunicat de premsa que entre els seus objectius com a president de la institució hagi estat mai impulsar la creació de nous pantalans a la zona del moll comercial. “El nostre únic somni, tant el meu com el de la Junta Directiva de Es Nàutic i els socis que ho van aprovar en assemblea per unanimitat, i estic segur que el de la immensa majoria de portmanyins, és recuperar la badia i la zona del port per al poble. Somiem amb la reconversió de la badia en un espai exclusivament turístic, recreatiu, pesquer i esportiu. Un entorn segur per a banyistes i esportistes nàutics, lliure de ferris i grans vaixells amb càrrega rodada, que convisqui amb la pesca artesanal, la nàutica d’esbarjo i l’actual servei d’excursions marítimes amb ‘golondrines’, tot això per a millorar la qualitat del turisme que ens visita”, ha comentat, en resposta a la notícia publicada avui en un mitjà de comunicació.
Cires ha afegit que l’informe intern al qual al·ludeix la informació “es va realitzar exclusivament perquè, quan estàvem discutint la moratòria perquè deixessin de venir els ferris a Sant Antoni, Ports IB argumentava que aquesta decisió representaria importants pèrdues econòmiques per a aquesta empresa pública. Per aquesta raó, es va realitzar un estudi que demostrava a Ports IB que podia treure un rendiment econòmic a aquesta zona amb fins i tot més beneficis que els obtinguts pel moll comercial, i que a més ens permetria recuperar la zona per al poble. No obstant això, ni tan sols vam arribar a utilitzar-ho, perquè es va decretar la moratòria i no va fer falta. Es va quedar arxivat a l’Ajuntament fins que algú ha decidit filtrar-lo i donar-li completament la volta, de manera interessada. Tal vegada la raó cal buscar-la en què no som partidaris que tornin els ferris al port i hi ha molts interessos relacionats amb aquesta decisió”, explica.
“Si tots els informes o estudis que es van realitzar a l’Ajuntament durant la meva etapa com a alcalde són el somni d’en Cires, com diu aquest mitjà, no faria una altra cosa en la meva vida que somiar”, ha dit. “Tampoc és cert el titular de la notícia en la pàgina interior, on s’afirma que el meu govern va estudiar convertir el moll comercial en amarratges per a grans eslores. Mai ho vam pretendre ni vam fer el menor moviment en aquest sentit. Es tractava exclusivament de disposar d’una eina per a demostrar a Ports IB que no perdria diners si renunciava als ferris i, com ja he dit, mai es va arribar a utilitzar”.
Així ho ha confirmat l’actual primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Sant Antoni i regidor en l’anterior legislatura, Joan Torres, en afirmar que l’estudi es va fer per a plantejar a Ports IB una opció econòmica viable enfront del cessament del trànsit de ferris, atès que l’entitat “enfocava el tema gairebé exclusivament des de l’àmbit econòmic”.
“Es volia posar sobre la taula que hi havia alternatives perquè l’ingrés per a Ports IB podia ser similar o superior si es llogaven amarratges a iots. Tot això, de fet, queda explicat en el propi text de la notícia publicada per aquest mitjà, de forma bastant precisa. No obstant això els titulars i la portada, sorprenentment, no guarden relació amb el gruix de la notícia que es publica”, afegeix Pep Cires.
Finalment, el president del Club Nàutic Sant Antoni ha volgut subratllar que, davant la insinuació que el club pogués tenir un interès a gestionar aquests amarratges, “qualsevol que conegui una mica el funcionament del món nàutic sap que la gestió passa per obtenir una concessió administrativa, una concessió que ha de sortir a concurs públic, on el que més prima és l’oferta econòmica, el cànon que abonaria l’empresa adjudicatària. I És Nàutic mai podria competir en aquest sentit amb les empreses privades. N’hi ha prou amb veure el que ha ocorregut en el port d’Eivissa per a comprendre que pensar que Es Nàutic pogués accedir a aquesta concessió és un disbarat”.
A tot això, el president de Es Nàutic ha manifestat que “continuarem somiant i treballant per a recuperar la badia, tenir platges netes que atreguin a turistes de qualitat, recuperar la zona del port per al poble i que això serveixi per a ajudar a la regeneració econòmica no sols de la badia, sinó també del poble de Sant Antoni”.