Coincidint amb el 21 aniversari de la declaració d’Eivissa Patrimoni de la Humanitat, l’Ajuntament d’Eivissa ha difós un vídeo que exhibeix la bellesa de les praderies d’aquesta planta submarina en plena floració, un fenomen que no es produeix tots els anys. Aquestes imatges es van gravar en una expedició submarina, realitzada el dia 25 d’octubre, en la qual van participar experts en fotografia submarina d’Eivissa i biòlegs, entre els quals es trobaven alguns guanyadors de premis internacionals de fotografia submarina com Xavier Más o Joan Costa, al costat de biòlegs com Marisol Torres o Fernando Estarellas, a més de bussejadors de l’illa com Paulo Peixoto, Javier Soto, Joan Pereyra i Simón Vila. Fa unes setmanes ja vam publicar en el nostre blog de notícies un avanç d’aquestes imatges.
Aquests professionals van immortalitzar en fotografies i vídeos de gran bellesa la floració de la Posidònia oceànica, amb l’objectiu de conscienciar sobre la importància d’aquesta planta mil·lenària, divulgar la riquesa en biodiversitat d’un bé natural que és Patrimoni de la Humanitat i documentar l’estat i evolució de la praderia amb finalitats científiques.
El resultat és un material audiovisual, que compta a més amb música original composta i interpretada per Albert Oliva, músic establert a Eivissa que ha creat la banda sonora ‘Viu la Posidònia’ sota el títol ‘Un bosc en la mar’. El vídeo resultant, que es difondrà en català, castellà i anglès, alterna imatges de vídeo amb fotografies, a les quals es pot comprovar la floració massiva de la praderia en aquest 2020.
A més del vídeo, amb les imatges cedides per les persones que van participar en la immersió, s’ha organitzat una exposició virtual que està allotjada a la pàgina web de Turisme de l’Ajuntament d’Eivissa. Aquestes accions s’emmarquen en la cinquena edició del programa ‘Viu la Posidònia’. A més, aquest divendres, 11 de desembre, el GEN- GOB presenta un estudi sobre Posidònia i fons marí, en col·laboració amb la regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Eivissa.