Un dels músics de més èxit del panorama nacional, Pascual Cantero, més conegut com ‘Muerdo’, fa parada al Festival Badia de Portmany dissabte que ve, 23 de juliol, dins de la gira estiuenca que li està portant per escenaris de tot el país. La cita tindrà lloc al recinte exterior de l’Auditori Caló de s’Oli, a partir de les 21 hores.
Com és habitual, el públic també podrà gaudir de la presència dels food trucks de Fun & Trucks, amb menjar de carrer del món, i dues impactants exposicions de fotografia: ‘Road to Synesthesia’, amb imatges de concerts de Joan F. Ribas, i ‘Biodiversitat a la Badia de Portmany i els Illots de Ponent’, una mostra digital de diversos autors que podrà contemplar-se a través de diverses pantalles instal·lades a l’exterior del recinte.
‘Muerdo’ (Múrcia, 1988) pujarà a l’escenari per desplegar una coctelera de ritmes al costat de la badia. El cantautor, que fon els aires llatins amb la rumba i altres músiques més urbanes i contemporànies, sempre amb un marcat accent personal, va llançar nou disc l’any passat, ‘La sangre del mundo’, després de protagonitzar una antologia en 2020 amb les cançons més destacades dels seus àlbums anteriors, en la qual van participar músics de la talla de Rozalén, El Kanka, Perotá Chingó, Amparanoia, Esteman, Guitarricadelafuente, Miguel Campello, Mr. Kilombo, Lamari, Tarque o Juanito Makandé, entre altres. També ha actuat per escenaris de tota Amèrica llatina i ha format part del cartell de grans festivals, com Arenal Sound o Vinya Rock.
Com és habitual al festival, els minuts de descans entre les dos parts de la actuació musical s’aprofitaran per a oferir informació sobre la riquesa biològica de la badia i el seu entorn, i els perills que l’amenacen. En aquesta ocasió, el públic podrà escoltar la periodista Cristina Amanda Tur (CAT), directora del programa de ràdio Nautilus, que s’emet a IB3 i que està dedicat a la ciència i el medi ambient.
L’exposició ‘Biodiversitat a la Badia de Portmany i els Illots de Ponent’ va acompanyada del següent eslògan: “No és pot cuidar el que no s’estima, no és pot estimar el que no és coneix”. Pretén conscienciar sobre la importància dels ecosistemes i la biodiversitat que alberga la badia i la necessitat de protegir-los. La composen dotzenes de fotografies preses per diversos autors i es projectaran amb tres pantalles repartides per diferents zones del recinte cultural. Aquesta mostra ha pogut celebrar-se gràcies a la col·laboració de la Associació de Fotografia de Natura dels Illes Balears (Afonib), Lupita Faet i Arenal Diving, que han cedit un material fotogràfic d’extraordinària qualitat.
L’exposició de fotografia musical ‘Road to Synesthesia’, de Joan F. Ribas, inclou més de 40 imatges de gran format preses a concerts a l’illa i fora d’ella, que reflecteixen la força i l’energia del directe, amb comentaris dels artistes que protagonitzen les imatges. Romandrà oberta fins a l’11 de septiembre.
Festival Badia de Portmany
Cal recordar que l’objectiu del Festival Badia de Portmany és vincular la cultura i la música amb la protecció de la naturalesa, conscienciar a través de l’art sobre la necessitat de protegir el medi marí i els seus ecosistemes, i oferir un programa d’es-pectàcles que atregui al públic de la badia i de tota l’illa a aquest nou recinte, que precisament es va posar en marxa amb la primera edició del certamen. L’organitzen l’Ajuntament de Sant Josep, Fun & Trucks i Salvem Sa Badia de Portmany.
Per aquesta segona temporada ja han passat artistes com el grup internacional de jazz Tony Tixier Trio; Martirio, Raúl Rodríguez i altres artistes que formaren part del programa de les Jornades Flamenques de Caló de s’Oli, el famós grup andalús O’Funk’illo i la banda local Hostal Pascual.
Pròximament, rebrà als grups locals Sönic (30 de juliol) i Los Bichos del Espacio (6 d’agost); Kamobii, un duo compost per Mo Brandis, dels londinencs Incógnito, i B. Munro (13 d’agost); una altra banda local encara per definir (20 d’agost); la cantant Ángela Cervantes (3 de setembre), i Amparanoia (10 de setembre), com a colofó i fi de festa.