Ahir, 3 de juliol, Salvem sa Badia de Portmany va posar en marxa la tercera edició del projecte ‘Es Voluntaris de sa Badia’, l’objectiu del qual és impulsar la ciència ciutadana i, sobretot, evitar el fondeig sobre les praderies de posidònia a la badia de Portmany. Durant els mesos de juliol i agost, un equip de 4 o 5 voluntaris, que s’aniran canviant cada 15 dies, treballaran per a conscienciar a la ciutadania sobre la necessitat de conservar la biodiversitat i protegir mediambientalment l’entorn marí que ens envolta. Ho faran sota la coordinació de la biòloga Verónica Planas, en el marc de la iniciativa #EstimSaBadia.
Els successius equips de voluntaris estaran formats per joves d’entre 14 i 18 anys, que navegaran per torns amb la coordinadora a bord d’una llanxa pneumàtica i participaran també en diferents activitats de conservació, desenvolupades per Salvem Sa Badia de Portmany, a més de rebre formació sobre biodiversitat a l’entorn marí i navegació.
La part essencial del seu treball consisteix en informar a les embarcacions que arriben a la zona perquè fondegin correctament sense danyar la praderia de Posidònia i, a més, se’ls reparteixen materials informatius. També participaran en jornades de snorkel per a descobrir la biodiversitat marina de la badia i compartiran els resultats de les seues recerques a través de plataformes de ciència ciutadana com, per exemple, Observadores del Mar.
Salvem Sa Badia de Portmany va posar en marxa aquest servei l’estiu de 2021, degut a la falta de vigilància ambiental per part de les institucions amb competències en el territori de la badia de Portmany. En l’actualitat aquest servei complementa la labor que realitza l’empresa contractada pel Govern balear per a evitar el fondeig irregular.