BiodiversitatDestacatEducació

La Conselleria d’Educació de Balears posa en marxa ‘Aprenentatge i Servei Badia de Portmany’, un valuós projecte per al nostre entorn

By 28 maig 2022 agost 15th, 2022 No Comments

Un dels projectes educatius més importants que es desenvoluparan en el nostre entorn pròximament és la iniciativa ‘Aprenentatge i Servei Badia de Portmany’, un programa educatiu molt important per a conscienciar i desenvolupar iniciatives ambientals de millora de la badia. Ho impulsa la Conselleria d’Educació del Govern balear en col·laboració amb el Club Nàutic Sant Antoni i es desenvoluparà durant el pròxim curs escolar 2022-2023. Està destinat als alumnes de fins a 10 centres per a adults i instituts d’educació secundària. Aquests centres tenen fins al 31 de maig per a sol·licitar la seua participació i presentar els seus projectes.

És important ressaltar que, a l’arxipèlag balear, només s’emprendran projectes desenvolupats amb metodologia APS (Aprenentatge i Servei) a la Serra de Tramuntana de Mallorca i a la badia de Portmany. És una metodologia que encaixa molt bé amb el treball de custòdia marina que actualment està desenvolupant Salvem Sa Badia de Portmany amb alumnes de quatre instituts de la zona. Aquests realitzen un seguiment per estacions de la biodiversitat que es concentra en quatre arenals de l’interior de la badia.

La metodologia d’Aprenentatge i Servei constitueix una visió formativa innovadora que integra l’aprenentatge de continguts, habilitats i valors amb el servei a la comunitat, en un mateix projecte educatiu. Té com a fi última oferir un servei directe a la societat, per a transformar-la i millorar-la.

Des de Salvem Sa Badia animam a tots els centres a inscriure’s a la convocatòria i que el contingent màxim de 10 projectes s’aprofiti, ja que, sens dubte, es traduirà en un increment notable de projectes i persones implicades amb la badia, la seua protecció i cura.

Per a fer realitat ‘Aprenentatge i Servei Badia de Portmany’, la Conselleria d’Educació s’ocuparà d’assessorar en el procés de posada en marxa del projecte a tots els centres, impulsar l’elaboració de material didàctic relacionat amb la badia de Portmany i certificar 30 hores de formació permanent al professorat, per a tots aquells docents participants avaluats positivament.

El Club Nàutic Sant Antoni, per altra banda, facilitarà formació i suport als centres participants, relacionada amb el coneixement i la preservació del medi natural de la badia. A més, oferirà una sortida didàctica per a fins a 25 alumnes per grup i tres docents per centre, vinculada als valors del medi marí i terrestre de la badia. A més, contribuirà a crear una comunitat APS que promogui l’estudi, la difusió, la formació i el desenvolupament d’experiències, així com la creació de xarxes territorials que facilitin la conservació de la badia.

Els centres hauran de comptar amb un mínim de tres docents adscrits al programa, coordinar la implementació del seu projecte específic i l’organització dels treballs i realitzar una memòria final, entre altres tasques.

Els projectes que es presentin seran avaluats per una comissió entre la qual hi haurà personal de la Conselleria i del CNSA, entre altres.

Baixa’t el PDF informatiu