BiodiversitatDestacat

L’Aquariun des Cap Blanc acull un centre de recuperació i conservació de fauna marina

By 31 gener 2023 No Comments

El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, i l’alcalde de Sant Antoni de Portmany, Marcos Serra, varen signar ahir un conveni de col·laboració entre el Consorci per a la Recuperació de la Fauna de les Illes Balears (COFIB) i l’Ajuntament de Sant Antoni per a posar en marxa un centre de recuperació i conservació de fauna marina a les instal·lacions de es Cap Blanc.

Amb aquest conveni s’articula l’aportació dels mitjans necessaris pel que fa a infraestructures, personal i mitjans materials. Així, es Cap Blanc acollirà un punt de recepció de fauna marina, amb instal·lacions que permetran mantenir exemplars fins al seu retorn al medi natural.

Un altre dels punts del conveni és mantenir actualitzat el registre d’entrada d’animals al centre. Cal tenir en compte que, durant 2022, el COFIB va atendre a Eivissa i Formentera gairebé 400 exemplars d’espècies silvestres i exòtiques, gràcies al suport de les clíniques veterinàries Eivivet i C.V. Formentera, que atenen els exemplars perquè es recuperin, a més de participar en la necròpsia i analítica d’animals morts per conèixer millor la seua problemàtica.

Tot i que les espècies amb més número d’entrades per la seua abundància han estat el xoriguer (Falco tinnunculus), amb 32 exemplars, i l’eriçó (Atelerix algirus), amb 22 entrades, les Pitiüses destaquen entre els centres de recuperació de Balears per atendre un nombre important d’espècies marines protegides. Concretament, l’any passat se n’atengueren 27, entre les que destaquen la tortuga marina (Caretta caretta), amb 13 exemplars atesos a Eivissa i 9 a Formentera, 4 taurons (3 a Eivissa i un a Formentera) i un dofí a Eivissa. També s’han atès exemplars de gavina roja (Ichthyaetus audouinii), virot petit (Puffinus mauretanicus) o corb marí (Phalacrocorax aristotelis).