Ahir va tenir lloc en el Centre de Cultura Can Jeroni, a Sant Josep, la presentació dels resultats de les campanyes de seguiment de Posidònia oceànica a Eivissa, acte en el qual va col·laborar Salvem sa Badia de Portmany i on també van ser presents els bussejadors voluntaris que han participat en aquestes campanyes.
Durant la trobada, Elena Burgos, de Tragsatec, va desenvolupar les conclusions i resultats obtinguts a les estacions de mostreig, amb una visió que incorpora totes les dades des de l’origen de l’estudi, l’any 2012. El seu treball de recerca amb Xarxa Posidònia, que impulsa el Govern balear, juntament amb l’exposició de Xisco Sobrado, del GEN-GOB, més centrat en Cala Vadella i Talamanca, van permetre una evolució actualitzada de l’estat de les praderies en aquests entorns.
Salvem sa Badia també ha estat present, després de col·laborar desenvolupant el mostreig de praderies de posidònia, generant noves estacions i recuperant la des Vedrà, que estava abandonada, gràcies a l’ajuda de diferents col·laboradors, com els centres de busseig, i la injecció de finançament privat i per part de les administracions.
La trobada també va servir per a establir pautes per a continuar avançant en l’organització de noves estacions de mostreig i establir un calendari d’accions amb el grup de voluntaris que s’estan agrupant en aquest 2023.
Cal recordar que els bussejadors afronten una formació prèvia a la immersió i, a més, han d’estar titulats i disposar d’una assegurança de busseig. Es necessita experiència prèvia per a sentir-se còmode desenvolupant una activitat científica sota la mar.