L’Associació Salvem sa Badia de Portmany va celebrar aquest dissabte la seua assemblea anual, en la qual es va triar una nova junta directiva i es va aprovar el Pla d’Acció per a 2025, amb dos objectius fonamentals: créixer com a associació i diversificar donants.
El col·lectiu té actualment un total de 46 socis, ara representats per Fran Tienda com a nou president, després de la renúncia de Pepín Valdés, que segueix com a vocal, acompanyat també per Pepita Gutiérrez com a vicepresidenta, Yolanda Marí com a tresorera i Joan Ribas com a secretari.
El Pla d’Acció per a 2025 aprovat pels socis es basa en tres eixos fonamentals: identitat de Salvem sa Badia de Portmany, noves col·laboracions i major presència a la societat eivissenca. A través del primer eix es potenciaran diferents activitats que ja formen part del treball essencial del col·lectiu. Entre elles la col·laboració amb el projecte Aprenentatge i Servei Badia de Portmany al llarg de tot el cicle escolar, el voluntariat d’estiu per a prevenir el fondeig irregular sobre posidònia a la badia i el monitoratge de les estacions de seguiment de Xarxa Posidònia a Cala Bassa i Cala Gració, amb el suport de voluntaris bussejadors. També es pretén organitzar una jornada destinada a la recaptació de fons i la captació de nous socis, que inclourà xerrades de divulgació, activitats i una exposició, i que en principi es celebrarà a la tardor.
Respecte al segon eix, relacionat amb la cerca de nous col·laboradors, es buscaran sinergies i acords amb entitats interessades en la salut ambiental de la badia, tant pertanyents al sector turístic (empreses, hotels i associacions de guies), com a usuaris de la badia (esportistes, navegadors, pescadors…) i altres negocis locals (restaurants, botigues…), entre altres actuacions.
Dins del tercer eix es continuarà amb la política de difusió de les diferents problemàtiques de la badia i s’apostarà per la traducció del portal de Salvem sa Badia a l’anglès, per a orientar també la difusió cap a residents i turistes estrangers. A més, es potenciaran les xarxes socials amb més continguts i hi haurà una major presència a l’espai públic, a través d’exposicions, jornades i accions de divulgació i prevenció, entre altres actuacions.
En el transcurs de l’assemblea anual també es va presentar la memòria d’activitat de 2024, entre la qual destaca la campanya de recollida de signatures per a evitar el retorn dels ferris a la badia, amb un total de 7.041 (5.821 a través de change.org i 1.220 físiques), així com les activitats formatives en el marc del projecte APS Badia de Portmany, el monitoratge de les estacions de seguiment de Xarxa Posidònia a la badia, la participació en diverses jornades de ciència ciutadana o les al·legacions presentades en relació al decret 21/2017 sobre lloguer nàutic, entre altres.